Aanschaf van een motorjeans: Waar moet ik op letten?

REV'IT! motorjeans

Waarom een motorjeans?

Een motorjeans is een verstevigde, slijtvaste spijkerbroek welke speciaal is ontworpen voor op de motor. De kevlar jeans is in het leven geroepen om de motorrijder veilig, maar ook casual en comfortabel op de motor te laten stappen. De motorrijder welke voorheen met een normale spijkerbroek op de motor stapte, kan nu gaan voor een veilig alternatief!

Drie grote voordelen van de motorjeans zijn:

  1. Doordat ze van denim gemaakt zijn voelt het net alsof je een normale jeans aan hebt, dit biedt veel rijcomfort.
  2. Je kunt gerust de stad in, het terras op of zelfs naar het werk met een motorjeans aan. Je onderscheidt deze casual ogende broeken namelijk bijna niet van een alledaagse spijkerbroek.
  3. In het voorjaar en de zomer is een jeans veel koeler en daarmee aangenamer dan een warme textielbroek of een leren motorbroek.

Verschil in veiligheid van verschillende motorjeans

Motorjeans zijn er tegenwoordig in veel verschillende modellen, pasvormen, prijzen en ook veiligheidsniveaus. Het is goed om je hier bewust van te zijn, zodat je in de winkel of webshop de juiste keuze kunt maken.

De motorjeans in het lagere prijssegment zijn veelal gemaakt van denimstof met een slijtvaste Kevlar voering aan de binnenzijde. Soms zit de Kevlar voering enkel op de kritieke delen, maar veelal zit de Kevlarvoering door de hele broek. Naast Kevlar kun je termen als Covec, en Dupont Kevlar horen. Dit komt nagenoeg op hetzelfde neer. Een voorbeeld van een  broek met Kevlar voering is de CLAW Adam slim-fit jeans.

In het middel en hogere prijssegment kom je vaak broeken tegen waarbij de buitenstof direct verstevigd is met een slijtvast materiaal. Dit noem je ook wel “one layer” of “single layer motorjeans”. Het voordeel van zo’n motorjeans is niet alleen dat deze nog sterker zijn, maar ook dat ze dunner en comfortabeler aanvoelen doordat er geen extra voering in zit. Bij REV’IT! wordt er gebruik gemaakt van CORDURA® materiaal. Dit is het slijtvaste materiaal dat door de buitenstof zit. Een voorbeeld van een CORURA jeans is de REV’IT! Carlin motorjeans.

REV'IT! dames motorjeans

Verschillende certificeringen

Motorjeans kun je in 3 levels verdelen: Klasse A, klasse AA en klasse AAA. Die laatste klasse is het veiligst en kun je vergelijken met een leren motorbroek.

Een klasse A motorjeans is dus de Kevlar spijkerbroek welke we als eerst hebben benoemd, maar ook de single layer motorjeans met enkel knieprotectie, bijvoorbeeld de REV’IT! Piston skinnyjeans.

De klasse AA motorjeans zijn de jeans uit een slijtvaste laag met zowel knie- als heupprotectie. Een voorbeeld hiervan is de REV’IT! Detroit jeans.

De veiligste AAA jeans zijn ook single layer jeans, maar dan uitgevoerd met een zeer dikke slijtvaste stof en ook knie- en heupprotectie. Een voorbeeld hiervan is de REV’IT! Reed slim-fit jeans.

Verschillende pasvormen en modellen

Net als bij je alledaagse jeans kun je in een motorjeans ook uit verschillende modellen en wassingen kiezen. Van aansluitende skinny jeans modellen tot regular en loose fit motorjeans. De meeste motorjeans zijn tegenwoordig uitgevoerd met stretch.

De maatvoering van motorjeans

Bij merken als REV’IT!, Alpinestars, Grand Canyon, Macna en Bull-it kun je gewoon je normale jeansmaat aanhouden. De meeste merken bieden voor heren ook de lengte L32 en lengte L36 aan. Kijk goed of de jeans lang genoeg is en de protectie goed op de knieën valt als je zit. Houd er rekening mee dat een broek altijd omhoog kruipt als je zit.

REV'IT! Lombard 3 motorjeans

Wat ben ik kwijt voor een veilige motorjeans?

Een klasse A motorjeans met knie- en heupprotectie koop je bij ons in de aanbieding al vanaf 89,- euro (dit is de Grand Canyon Hornet jeans). De meeste klasse A jeans zitten overigens tussen de 150 en 190 euro. Bij een klasse AA jeans moet je denken aan een prijs tussen de 180 en 220 euro en voor een AAA motorjeans betaal je al gauw rond de 220 tot 260 euro.

Benieuwd naar ons assortiment?

We hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad! Benieuwd geworden naar een motorjeans? Bestel eenvoudig in onze webshop of kom gezellig passen in Slagharen! Heb je een vraag over een product? Neem dan gerust contact met ons op!

-10%
NIEUW
 193,46
-10%
 170,96
-36%
 89,00
-10%
NIEUW
 197,99
-10%
 143,99
-10%
 215,99
-10%
 170,96
-10%
NIEUW
 178,16

Contact met ons opnemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.