Mijn motor verkopen: Waar moet ik op letten?

Motor verkopen

Je motor verkopen

Wanneer je jouw motor wil verkopen kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt de motor zelf particulier verkopen via een verkoopkanaal zoals marktplaats, maar je kunt de motor ook aanbieden aan een motorbedrijf of -handelaar. Afhankelijk van de tijd en moeite die je in de verkoop wil steken en de risico’s die je wil lopen, kun je hieruit een keuze maken. In deze blog helpen we je op weg.

Waar moet ik op letten bij het verkopen van mijn motor?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je jouw motor wil verkopen. Denk aan waar je de motor gaat aanbieden en welke vraagprijs je gaat hanteren. Ook is het goed kennis te hebben van technische aspecten en het onderhoud waarnaar een koper kan vragen. Daarnaast is het goed om vooraf te controleren of je alle papieren bij de motor hebt. Ga je adverteren via marktplaats? Houd er dan rekening mee dat hier maandelijkse advertentiekosten aan gebonden zijn.

Wat is mijn motor waard?

De waardebepaling van een motor is afhankelijk van verschillende factoren. De kilometerstand, het bouwjaar en de opties maken hier bijvoorbeeld deel vanuit. Daarnaast spelen de onderhoudshistorie en de optische staat van de motor een belangrijke rol. Om te bepalen wat jouw motor waard is, kun je een waarde taxatie laten uitvoeren. Natuurlijk is het ook goed om jouw motor te vergelijken met het aanbod op verkoopsites. Dit kun je doen aan de hand van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand. Het is hierbij ook goed om op de technische en optische staat van je motor te letten.

Mijn motor inruilen bij een motorbedrijf

Wil je jouw motorfiets inruilen voor een ander type of nieuwer model? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Als je het oog op een andere mooie fiets hebt laten vallen, kun je jouw huidige motor aanbieden tijdens de verkoop. Je kunt ook vooraf een inruilvoorstel insturen via onze website, hierdoor krijg je snel een inruilprijs te horen.

Je motor binnen een dag verkopen

Wanneer je een motor particulier verkoopt gaat dit er anders aan toe dan via een motorbedrijf. Het verkooptraject kan lang duren. Je zult te maken krijgen met onbekende mensen aan de deur. Ook komt het helaas regelmatig voor dat gemeende kopers niet komen opdagen wanneer je een afspraak hebt gemaakt. Bovendien willen particuliere kopers vaak proefrijden voordat ze een motor aanschaffen, met alle risico’s van dien. Ook over de verkoopprijs wordt nadien stevig onderhandeld.

Heb je geen zin in een lang verkooptraject of bijkomend gedoe en wil je je motor snel verkopen? Dan kun je je motor aanbieden bij een betrouwbaar motor inkoopbedrijf, zoals verkoopjemotor.nl. Via deze website kun je gemakkelijk een taxatieformulier invullen, dit is binnen 5 minuten gedaan. Als je het taxatieformulier ingevuld hebt, krijg je binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Indien er een akkoord is wordt er contact met je opgenomen en wordt de motor, in overleg, bij je opgehaald, betaald en gevrijwaard. Het is zelfs mogelijk om de motor tegen een vergoeding te brengen.

Verkoopjemotor is onderdeel van Anbergen Motoren.

MIJN MOTOR DIRECT VERKOPEN