Verschillende soorten motorhelmen

Een motorhelm kopen kan lastig zijn. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten motorhelmen. Per motorsegment zijn er bijpassende motorkleding- en helmen ontworpen. Op een chopper dragen de meeste motorrijders bijvoorbeeld een jethelm of zo genoemde ‘pothelm’ terwijl de meeste tourrijders met een systeemhelm de weg op gaan. Een motorhelm kopen is dan ook erg persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste eigenschappen van een helm en de vorm van het hoofd.

HJC F70 Mago

Integraalhelm

Nolan N90-3 Classic systeemhelm

Systeemhelm

Premier Vintage Evo

Jethelm

Integraalhelm

Een integraalhelm is veruit de meest gekozen motorhelm. Vooral beginnende motorrijders kiezen voor een integraalhelm, omdat deze erg universeel te dragen is. Ook biedt een integraalhelm goede bescherming aan het hoofd en de kin. Integraalhelmen zijn er in allerlei modellen, kleuren en maten. Vaak zijn ze uitgevoerd met een geïntegreerd zonnevizier en Pinlock voorbereid vizier. Integraalhelmen zijn er van basismodellen tot zeer sportieve- en racehelmen.

Ook in de helmschaal zitten verschillen. Je kunt kiezen voor een polycarbonaat motorhelm, een glasvezel motorhelm of zelfs een carbon motorhelm. Bekijk alle soorten integraalhelmen in onze webshop.

Systeemhelm

Een systeemhelm is erg geschikt voor brildragende motorrijders. Dit komt doordat de kinbak van een systeemhelm eenvoudig te openen is. Hierdoor kun je de helm gemakkelijk op- en afzetten. Daarnaast beschikken systeemhelmen nagenoeg altijd over briluitsparingen, een geïntegreerd zonnevizier en Pinlock voorbereid vizier. Ook zijn de meeste systeemhelmen uitgevoerd met een P- en J systeem. Dit maakt het toegestaan om zowel met een open als gesloten helm te rijden. Meer lezen over systeemhelmen? Je vindt ze hier online.

Jethelm

Een jethelm heeft als voordeel dat deze je het optimale gevoel van vrijheid op de motor beleeft. Daarentegen biedt deze helm niet de meeste bescherming: de kin is namelijk vrij. Jethelmen zijn er in verschillende modellen en soorten. Bekijk hier ons volledige aanbod jethelmen.

-10%
NIEUW
 179,96
-10%
NIEUW
-10%
NIEUW
-10%
NIEUW
-10%
NIEUW | SS23
-10%
NIEUW | SS23
 242,96
-10%
NIEUW
-10%
NIEUW
-10%
NIEUW
-20%
NIEUW
 159,95
-10%
NIEUW | SS23
 242,96
-10%
NIEUW | SS23
 242,96
-10%
NIEUW | SS23
 242,96
-10%
NIEUW | SS23
-10%
NIEUW
-30%
-30%
-20%
NIEUW
 215,95
-10%
NIEUW | SS23
 206,96
-10%
NIEUW | SS23
 656,96
-10%
NIEUW | SS23
 431,96
-10%
NIEUW | 2023
-20%
 247,92
-10%
NIEUW | 2023
 224,96

Pothelm

Sommige jethelmen zijn speciaal ontworpen voor op een chopper of custom motor. Deze helmen worden ook wel eens een pothelm genoemd. Pothelmen zijn met een geïntegreerd zonnevizier, maar ook met een losse bril of afneembare klep verkrijgbaar.

Scooterhelm

Jethelmen worden ook vaak als (motor)scooterhelm uitgevoerd. Ze hebben dan een moderne uitstraling en zijn veelal voorzien van een lang transparant vizier en een geïntegreerd UV-werend vizier.

Adventurehelm

Wanneer je op een adventure motor stapt hoort hier natuurlijk een bijpassende helm bij. Een allroadhelm of adventure helm is dan een uitstekende keuze! Deze motorhelmen zijn vaak voorzien van een afneembare klep. Op deze manier kun je de helm goed aanpassen aan de rijomstandigheden: on- en offroad. Ook beschikken deze helmen doorgaans over een geïntegreerd zonnevizier en voldoende ventilatie mogelijkheden. Bekijk ons diverse aanbod allroadhelmen in de webshop.

-10%
NIEUW | SS23
-10%
NIEUW | SS23
 656,96
-10%
NIEUW | 2023
 224,96
-17%
 125,00
-10%
 251,96
-10%
 251,96
-10%
 251,96
-10%
 224,96

Motorhelm kopen

Als je van plan bent een motorhelm te kopen, kun je dit zowel in de winkel als online doen. Online een motorhelm kopen en thuis passen wordt tegenwoordig vaak gedaan. In onze webshop vind je motorhelmen in verschillende vormen en maten. De duidelijke beschrijvingen en maattabellen onderaan de pagina maken het eenvoudiger om de juiste maat te bestellen. Zorg er tijdens het bestellen voor dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een motorhelm.

REV'IT! Luna

Motorhelm webshop

Tegenwoordig kun je je motorhelm eenvoudig uitzoeken in onze motorhelmen webshop. In onze webshop vind je een divers aanbod motorhelmen in verschillende prijsklassen. Bovendien worden bestellingen binnen enkele dagen thuisbezorgd. Ook krijg je 14 dagen bedenktijd, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Goedkope motorhelm kopen

Als je niet vaak op de motor stapt, bijvoorbeeld als bijrijder of beginner, dan wil je misschien niet te veel geld uitgeven aan een motorhelm. In zowel onze fysieke motorwinkel in Slagharen als in onze motorkleding webshop vind je meerdere goedkope motorhelmen.

Bekijk goedkope motorhelmen

Motorhelmen winkel

In onze motorhelmen winkel in Slagharen vind je een groot assortiment aan motorhelmen. Anbergen Motoren is dealer van onder andere: HJC, Arai, Nolan, SHARK, Schuberth, Caberg en LS2. We hebben veel helmen in verschillende pasvormen, segmenten, prijsklassen en materialen. Er zit ongetwijfeld een juiste helm voor je bij.

Motorhelm passen

‘Wanneer zit een motorhelm goed?’ zal je je misschien afvragen. Het is voornamelijk belangrijk dat een motorhelm goed strak aansluit, vooral op de wangkussens. Daarbij moet de helm niet op het hoofdklemmen en mogen er geen drukpunten ontstaan. Een helm gaat tijdens het gebruik nog wat losser zitten, denk hier aan bij de aanschaf van een motorhelm.

Heb je advies nodig? Onze helmen experts geven je graag de juiste tips bij het passen van een motorhelm. Kom langs in onze kledingshop of laat je telefonisch informeren.

Neem contact op

Motorhelm aanbieding

Elk jaar komen helmen fabrikanten met nieuwe modellen en prints. Om deze reden prijzen wij bepaalde helmen af. In onze sale afdeling vind je een groot aantal motorhelmen in de uitverkoop. Ook in onze webshop staan verschillende helmen aanbiedingen.

Bekijk onze sale
-32%
 75,00
-30%
 13,97
-10%
 37,79
-10%
 80,96
-10%
 112,46
-10%
 17,99
-10%
 17,99
-10%
 143,99

Motorhelmen accessoires

Misschien heb je al een motorhelm, maar is deze niet voorzien van een geïntegreerd zonnevizier. Als je last hebt van het felle zonlicht op een zomerdag, dan kan een UV-werend vizier een goede uitkomst zijn!

Getint vizier

Er zijn verschillende getinte vizieren, namelijk 25% getint en 50% getint. Voor straatgebruik raden we een transparant vizier of 25% licht getint vizier aan, omdat je hiermee ook ’s avonds en bij slecht weer goed kunt zien. Bovendien is het op de openbare weg niet toegestaan om met een 50% verduisterend vizier te rijden, op het circuit mag dit wel.

Iridium vizier

Om je helm een extra sportieve of stoere uitstraling te geven kun je jouw heldere vizier verwisselen voor een iridium vizier. Spiegelvizieren zijn er in verschillende kleuren, zoals: goud, zilver, roze en blauw. Bekijk alle vizieren in onze webshop.

Pinlock vizier

Heb je wel eens last van een beslagen vizier? Veel motorhelmen zijn uitgevoerd met een Pinlock voorbereid vizier. Een Pinlock is een soort dubbel glas, welke ervoor zorgt dat jouw vizier niet meer beslaat. Je kunt een Pinlock online bestellen of in de winkel kopen.

Bestel het product

Motorhelm met zonnevizier

In tegenstelling tot vroeger zijn tegenwoordig nagenoeg alle integraal- en systeemhelmen met een geïntegreerd zonnevizier uitgevoerd. Dit vizier is UV-werend en vaak aan de zij- of bovenkant van de helm te bedienen. Een handige vervanging voor de losse zonnebril!

Let op: Een Pinlock is niet universeel en verschilt dus per merk en model helm. Kom langs in onze winkel, dan monteren wij de juiste Pinlock in jouw helm.

Motorhelm met communicatie

Wanneer je in de auto zit kun je makkelijk met elkaar communiceren onderweg. Op de motor zit dat anders. Wil je met je bijrijder of motorrijdende vrienden kunnen praten onderweg? Kies dan voor een Bluetooth communicatieset.

Universele communicatiemodules van Interphone vind je bij Anbergen Motoren in diverse soorten en prijzen. Deze headsets bieden vele handige extra’s. Zo kun je niet alleen met mede motorrijders communiceren, ook kun je muziek afspelen, naar de navigatie luisteren of de radio aanzetten. Ook bieden wij SENA communicatie aan voor de communicatie voorbereide Nolan en SHOEI motorhelmen. Bekijk al onze communicatiemodules hier.

Vragen en advies

Heb je een vraag over ons aanbod motoren? Zou je graag advies willen welke motor bij jou past, of welke accessoires jouw motorrit compleet maken? Ons team motorspecialisten staat altijd voor je klaar! Neem telefonisch, via Whatsapp of via e-mail contact met ons op, of kom bij ons langs in Slagharen. De koffie staat altijd klaar!

BOVAG gecertificeerd

REV’IT! Platinum dealer

Uitsluitend A-merken

RDW erkend