Wat is het voordeel van GORE-TEX® motorkleding?

GORE-TEX® motorkleding

GORE-TEX® motorkleding: Droog en comfortabel door weer en wind!

Je hebt de term Gore-Tex® vast wel eens horen vallen. Als het niet in een motorzaak is, dan wel in een buiten(sport) winkel of wintersportzaak. In dit artikel maken we je graag bekend met dit bekende regenmembraan.

Wat is GORE-TEX nou precies?

In het kort: Gore-Tex is een winddicht, waterdicht en ademend membraan welke vaak in kleding en schoeisel wordt toegepast. Gore-Tex is een bekende naam staat wereldwijd bekend om de kwaliteiten en duurzaamheid.

In principe is Gore-Tex een dun laagje opgerekt polytetrafluorethyleen (ePTFE) oftewel Teflon. Deze laag wordt vaak achter de buitenstof geplaatst, maar kan ook als uitneembare voering in een jas of broek geplaatst worden.

Hoe werkt een GORE-TEX membraan?

Het membraan van Gore-Tex is 0,01 millimeter dik en bevat wel 1,4 miljard poriën per vierkante centimeter. De poriën zijn zo’n 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel en 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Op deze manier kan water er dus niet doorheen, maar de waterdampmoleculen (warme lucht) wel. Zo ademt eenGore-Tex® membraan veel beter dan andere waterdicht membranen.

GORE-TEX® motorkleding uitleg
REV'IT! Poseidon 2 motorpak

Waterkolom

De waterdichtheid van een kledingstuk of schoeisel wordt beschreven in de vorm van millimeter waterkolom. De waterkolom zegt hierbij iets over de hoeveelheid waterdruk die een stof per vierkante centimeter kan hebben. Een waterkolom van 1.000 mm wil zeggen dat de stof doorlekt bij een druk van 1 meter water. Kleding is volgens Europese wetgeving waterdicht vanaf 1500 mm en hoger. Gore-Tex® heeft een zeer hoge waterkolom van wel 28.000 mm en is dus zeer waterdicht.

Wat is het voordeel van GORE-TEX ten opzichte van andere waterdichte membranen?

Doordat Gore-Tex geen water naar binnen laat, maar wel waterdampen naar buiten laat gaan, biedt het erg veel comfort. Je blijft tijdens een flinke bui droog en tegelijkertijd kan bijvoorbeeld transpiratie en warmtedamp wel naar buiten tijdens een warmere dag.

Waterdichte membranen van andere merken bieden vaak een lagere waterkolom en laten dus eerder water door. Tevens zijn deze membranen vaak minder ademend, waardoor je sneller en meer transpireert.

De voordelen in het kort op een rijtje:

  1. GORE-TEX® heeft een zeer hoge waterkolom is dus beter en langer waterdicht t.o.v. andere membranen.
  2. GORE-TEX® laat geen regen en wind door, maar lichaamswarmte kan wel naar buiten. Dit biedt veel draagcomfort, ook op warmere dagen.
  3. Membraan van zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid.

GORE-TEX® producten voor het motorrijden

Zowel motorkleding als schoeisel is te verkrijgen met Gore-Tex membraan. Een voorbeeld van een motorjas met vast Gore-Tex membraan is de REV’IT! Vertical GTX motorjas. Een voorbeeld van motorlaarzen met een Gore-Tex membraan zijn de REV’IT! Everest GTX motorlaarzen. Natuurlijk is er veel meer keuze! Bekijk alles van Gore-Tex in onze winkel of webshop!

-10%
-10%
 107,96
-10%
 521,99
-10%
 251,96
-10%
 58,49
-10%
NIEUW
 422,99
-10%
NIEUW
 40,49
Bekijk alle GORE-TEX® producten

Heb je een vraag over een product? Bel, mail of app ons gerust! Natuurlijk helpen we je ook graag verder in onze winkel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.