Winterbeurt/stalling

Jouw motor in optimale conditie de winter(stalling) in! Winterbeurt € 189,- incl. BOVAG-check en GRATIS* halen en brengen van jouw motor!

Winterbeurt € 189,-

Jouw motor in optimale conditie de winter(stalling) in! Winterbeurt € 189,- incl. BOVAG-check en GRATIS* halen en brengen van jouw motor!

Wat houdt de winterbeurt in:

 • Algehele technische controle incl. BOVAG motorcheck rapport
 • Controleren en beschermen van het elektrisch systeem
 • Motorolie verversen en oliefilter vervangen
 • Brandstofsysteem beschermen
 • Koelvloeistof controleren
 • Remsysteem controleren
 • Accu testen en dynamotest
 • Professionele wasbeurt incl. conservering voor de winter

GRATIS HAAL- & BRENGSERVICE*

 • GRATIS bij een winterbeurt binnen een straal van 75 km.
 • Grotere afstanden in overleg.

LET OP: De thuisbrengservice geldt enkel bij de winterbeurt – tot 1 februari 2024 – en geldt NIET i.c.m. winterstalling.

Winterstalling

Stal je motor veilig, droog en warm bij Anbergen Motoren. Geef in het voorjaar tijdig een belletje en wij zorgen ervoor dat hij weer startklaar staat. In verband met drukte kunnen wij de motor in deze periode helaas niet terug brengen. Reserveren kan door je aan te melden via het aanmeldformulier onderaan de pagina. De winterstalling voor 2023/2024 is vol.

Let op: 

Stallingsmogelijkheid bieden wij het hele jaar door aan. Handig in geval van verblijf in het buitenland, verhuizing of als je om een andere reden de motor niet gebruikt. Je kunt in de stallingsperiode het kenteken laten schorsen. Wij kunnen jouw motor niet in onze inboedelverzekering opnemen. Het is dus raadzaam de verzekering van je motor minimaal op casco niveau te laten doorlopen.

Tarieven winterstalling

Kleine en middelgrote motoren:€125,-
Grote toermotoren en choppers:€199,-
Stallingskosten i.c.m. winterbeurt:€79,- (ecl. kosten winterbeurt)

Tips voor de winterstalling

 1. Zorg voor een volle benzinetank. Dit voorkomt condensvorming en dus roest. Meng er een flacon brandstof stabilisator doorheen om de kwaliteit van de benzine goed te houden.
 2. Motor op de middenbok is beter voor de banden.
 3. Vervang, voordat je de motor stalt, de olie en het oliefilter. Daarmee voorkom je namelijk dat de olie verzuurt en elektronische componenten in het blok worden aangetast.
 4. Zorg dat je motor netjes gepoetst is, zodat hij schoon wordt weggezet. Mocht je roest tegenkomen, haal dit dan weg met schuurpapier. Breng vervolgens een roestwerende grondering aan.
 5. Reinig de ketting grondig met een daarvoor bedoelde kettingreiniger en spuit hem in met kettingvet. Hiermee wordt roestvorming voorkomen.
 6. Denk ook aan de elektronica. Spuit de schakelaars op het stuur (licht, startknop, etc.) in met contactspray. Dit voorkomt corrosie en ophoping van vocht.
 7. Spuit alle kabels goed in. Behandel rubberen onderdelen als stofkappen en benzineslangen evenals kunststofdelen van de motor (behalve de banden en buddyseat) met een spray op basis van wax.
 8. Zorg voor een volle accu en houdt hem op peil met een automatische druppel lader.
 9. Zet de motor weg in een droge, vorstvrije en bij voorkeur verwarmde ruimte. Is dat niet mogelijk, behandel dan de roestgevoelige delen met een corrosie werende beschermer.
 10. Wanneer de motor noodgedwongen buiten moet blijven staan, dek hem dan af met een stevige, waterdichte motorhoes voorzien van ventilatie. Het is verstandig om de motor elke 2 à 3 weken te luchten.

Aanmeldformulier

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Je ontvangt een bevestiging per mail wanneer de aanmelding is voltooid. LET OP: De winterstalling is vol!

 • LET OP: Haal- en brengservice alleen mogelijk bij winterbeurt (niet bij stalling).
  Zo ja: graag even aangeven waar we deze kunnen vinden.